За по-добър свят

Стратегия за устойчивост от Кнауф Инсулейшън

By Knauf Insulation
October 09, 2020

„За по-добър свят“

 

Нашата нова стратегия се определя от конкретни, ясни цели за 2025 г. - в България очакваме с ентусиазъм да имаме ключова роля в изграждането на тази нова визия, както и да помагаме на нашите клиенти и партньори да постигат своите устойчиви амбиции.

Горди сме да обявим стартирането на новата стратегия за устойчивост на Knauf Insulation - За по-добър свят.

Вълнуващата нова стратегия разкрива амбициите ни за бъдещето и се фокусира върху четири ключови устойчиви цели:

За по-добър живот Кнауф Инсулейшън

Тодор Тодоров, Мениджър продажби на Кнауф Инсулейшън ЕООД, каза:

В България очакваме с нетърпение да допринесем за успеха на тази стратегия. През годините сме изградили сплотен, отдаден и силно мотивиран екип от професионалисти, който вече е поставил здравите и устойчиви основи за постигането на целите на „За по-добър свят“ в България. Провели сме множество технически обучения на специалистите, работещи в строителната сфера, по темите за енергийна ефективност, звукоизолация и пожарозащита и как чрез използването на минерална вата може да постигне търсеното от инвеститорите и крайните клиенти високо качество на строителство. Работим активно за постоянни иновации в продуктовата ни гама, а цялостните ни системни решения са съобразени с най-стриктните законови изисквания за топлинен комфорт, качество на въздуха в затворени помещения (Ecose Technology), пожарозащита (REI 60 за плосък покрив- послоен монтаж), устойчиво развитие (Environmental Product Declarations). Поддържаме комуникационни канали и онлайн платформи както самостоятелно, така и с наши партньори (knaufinsulation.bg, izoliram.bg, fassadeknauf.com, moiatamansarda.bg), чрез които достигаме възможно най-бързо и лесно до крайните ни клиенти и им помагаме да вземат правилното, информирано, съобразено с конструкцията на сградата, техническо решение, за да превърнат домовете си в най-приятното и сигурно място за живот. "

Винаги сме готови да помогнем на своите настоящи и бъдещи партньори, особено във време, в което строителната индустрия се променя динамично и законовите уредби стават все по-взискателни по отношение на екологичната отговорност.

Устойчивостта определя всичко, което правим. Нашите продукти спестяват енергия, намаляват емисиите и правят сградите подходящи за бъдещето. Ние имаме опита и компетентността, за да гарантираме, че всички наши клиенти постигат своите устойчиви амбиции."

За по-добър живот Кнауф Инсулейшън

Новата ни стратегия „За по-добър свят“ се основава на успехите ни в устойчивото развитие през последното десетилетие. От 2010 до 2019 г. намалихме потреблението на енергия и емисиите си с 23%; намалихме нивото на загуба на време заради инциденти с 56% и намалихме количествата депонирани отпадъци с 67%.

В коментар за старта на новата стратегия, нашият главен изпълнителен директор, Жан-Клод Карлен, заяви:

Поехме дългосрочни ангажименти, за да покажем как ще постигнем всяка устойчива цел. Но също така сме си поставили конкретни краткосрочни цели за 2025 г., които всеки трябва да започне да постига сега. Жизненоважно е настоящото ръководство да носи отговорност за напредъка към нашата дългосрочна визия и да не оставя проблема на следващото поколение.
Жан-Клод Карлeн

Нашите конкретни цели за цялата компания за 2025 г. включват:

  • По отношение Сигурност - понижаване на цялостния рейтинг на отчетени инциденти от 9,2% на 5%
  • Намаляване на съдържанието на въглерод в нашите продукти с 15%
  • Инвестиране на 10% от общите ни капиталови разходи в новите проекти за намаляване на емисиите или депониране на отпадъци
  • Намаляване на въглеродния отпечатък от нашата административна дейност и ограничаване на бизнес пътуванията с 25%
  • Намаляване на използването на нови пластмасови опаковки с повече от 25%
  • До 2025 г. да постигнем използване на повече от 25% рециклиран материал в нашата каменна минерална вата и над 65% рециклиран материал в нашата стъклена минерална вата
  • Изпращане на нулево количество производствени отпадъци за депониране

Информация за Knauf Insulation

Продуктите на Knauf Insulation спестяват енергия, намаляват емисиите и показват убедително, че сградите могат да бъдат естествена част от околната среда и да помагат на хората да са здрави, да осигуряват тяхната безопасност и да се чувстват добре.

С повече от 40 години опит в изолационната индустрия, имаме около 5,500 служители в над 40 страни с 27 производствени обекта в 15 държави.

Knauf Insulation е част от Knauf Group, която има около 35 000 служители по целия свят с повече от 250 фабрики в над 90 страни и продажби от 10 милиарда евро (през 2019 г.). Knauf Group е основана през 1932 г. и остава независима семейна компания, движена от ценностите на Партньорство, Ангажираност, Предприемачество и Menschlichkeit (човечност).

 

Повече за различните приложения на изолациите Кнауф Инсулейшън може да научите ТУК