Knauf Insulation подкрепя кампанията #Together4FireSafety за пожарна безопасност в Европа

Призив към кандидатите за евродепутати за спешни мерки за пожарна безопасност в строителството

By Knauf Insulation
February 27, 2019

Кандидатите за Европейския парламент са призовани да пледират в подкрепа на подобряването на пожарната безопасност на сградите чрез кампания, предприета от организацията „Пожаробезопасна Европа“ (Fire Safe Europe – FSEU).

Кампанията #Together4FireSafety, подкрепена от Knauf Insulation, разкрива факта, че всеки ден в Европа огънят убива 11 души, а други 190 попадат в болница.

90% от смъртните случаи от пожари настъпват в сгради

„Повече от 90% от смъртните случаи от пожари възникват в сгради, така че от жизненоважно значение е да предприемем действия, за да гарантираме, че нашите домове, офиси, училища, болници и всички останали сгради са безопасни в случай на пожар.“ казва Шан Хюз – Директор по външните работи на Knauf Insulation и Председател на специалната група за комуникация към организацията „Пожаробезопасна Европа“. „Затова призоваваме кандидатите за евродепутати да се поемат ангажименти още сега, за да допринесем за сериозно подобряване безопасността на сградите в бъдеще.“

„Пожаробезопасна Европа – FSEU“ цели надграждане на успеха на предишните политици в Европейския парламент, които подкрепиха инициативи като изследвания на токсичността на дима и на пожарната безопасност на фасадите; създаването на платформа за обмен на информация за пожари, с цел превенция; предложението за събиране на данни за пожарна безопасност и включването на пожарната безопасност в Директивата относно енергийните характеристики на сградите.

Законодателството на ЕС в областта на безопасността, в унисон с иновациите

„Има още какво да се желае и много сфери на европейската политика могат да спечелят от това, че ще се отдаде внимание на пожарната безопасност, както и от разглеждането на нови решения на проблемите с пожарната безопасност.“ допълни Шан.

„Новите програми за реновиране и новите начини за строителство на сгради трансформираха архитектурната среда и промениха поведението на сградите по време на пожар. За съжаление, законодателството не е в крак с тези нововъведения.“

Експерти по пожаробезопасност, пожарникари и дори смърфовете се включиха в  събитието

Кандидатите за Европейския парламент показаха своята подкрепа за кампанията на днешното ѝ представяне в Европейския парламент.

Домакин на откриването бе словашкия евродепутат Владимир Манка, а гостите включваха експерти по пожарна безопасност, пожарникари, асоциации, международни компании, парламентарните кандидати и дори талисманите на кампанията: смърфовете-пожарникари.

За повече информация за кампанията, посетете страницата на FSEU.