НУЖДАЕМ СЕ ОТ 24/7 ФОКУС ВЪРХУ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ
By Knauf Insulation on March 30, 2019

Светът ще потъне в мрак по време на Часът на Земята на 30 март, с което ще разпали искрата на надеждата, че човечеството става по-осъзнато относно глобалното затопляне и климатичните промени.

По цялото земно кълбо милиони сгради, забележителности и монументи ще изгасят осветлението в продължение на един час в подкрепа на инициативата на Световния фонд за дивата природа - WWF International, която започва във всички държави в 20:30 ч. местно време. Всеки на планетата е поканен на #Connect2Earth.

Нашата подкрепа за Часът на Земята

Ние в Knauf Insulation не само ще публикуваме тази информация, но планираме да загасим осветлението навсякъде, където производственият процес го позволява, както и във всички непроизводствени бази, включително в централата ни.

Призоваваме всичките ни 5500 колеги да се присъединят със своите приятели и семейства и да изгасят лампите вкъщи за 60 минути във всички страни, където работим.

Earth hour

Ето как да превърнем Часът на Земята в успех

Нашият директор на външните работи Шан Хюз казва: „Часът на Земята е простичък, но много зрелищен начин да обърнем вниманието на света върху действията за намаляване на световния въглероден отпечатък.

Разбира се, аз бих искал всеки един от нас да се събужда с мисълта за бъдещето на планетата 365 дни в годината, 24 часа в денонощието, но Часът на Земята е чудесен повод да покажем, че винаги можем да направим още нещо.”

Защо Часът на Земята е важен

Часът на Земята започва като събитие без светлини в Сидни преди 12 години и сега прераства в значимо глобално събитие. През 2018 г. общо 188 страни взимат участие и 18 000  световни забележителности, включително египетските пирамиди, Айфеловата кула, операта в Сидни и Емпайър Стейт Билдинг. Хаштаговете #EarthHour и #connect2earth генерират повече от 3,6 милиарда импресии.

Марко Ламбертини, генерален директор на WWF International, казва: „Часът на Земята 2019 е чудесна възможност да дадем тласък на неудържимо движение в подкрепа на природата, за да ангажираме трайно международната общност с преустановяването на загубата на природата и нейното възстановяване – Нова договорка за природата и хората, цялостна и амбициозна, също като Глобално споразумение за климата.“

Устойчивостта е в основата на всичко, което правим в Knauf Insulation. Всеки продукт, който създаваме, е разработен така, че да намалява емисиите. Всяка кампания, която подкрепим, цели да направи сградите по-ефективни в енергийно отношение. Всеки един от нас е отдаден на едно по-устойчиво бъдеще.