ИЗОЛАЦИЯ НА

Необитаемо подпокривно пространство

By Knauf Insulation
April 24, 2020

Как да превърнете тавана в място за съхранение на вашите вещи, като заедно с това топлоизолирате с минерална вата помещенията под него

Ако не планирате към настоящия момент да усвоявате подпокривното пространство за живеене и нямате възможност да поставите изолация на покривната конструкция, направете най-доброто нещо - топлоизолирайте подовата плоча на тавана и спрете загубата на енергия от отопляваното под него помещение.

Изпълнението е много бързо тъй като се свежда до полагане без допълнително закрепване на минерална вата върху подовата плоча. С това решение пестите не само топлинна енергия, но и пари, които се „губят“ през неизолирания таван в студеното таванско помещение. А с лесното предварително поставяне на дървени летви и защитни плоскости таванът ще стане вашето ново складово помещение.

Как се изолира подпокривно пространство с минимално използване

Препоръчителната минимална дебелина на изолацията за това приложение е 15 см. Как да положите минералната вата и какво още трябва да знаете? 

  • Изолация на подова плоча на необитаемо подпокривно пространство с минимално използване

Извършва се с комбинация от каменна и стъклена минерална вата Knauf Insulation и подпокривни мембрани Homeseal LDS. 

ВИЖТЕ КАК ВЪВ ВИДЕОТО:

Използвани продукти:

Homeseal LDS 5
NaturBoard FIT PLUS
NatuRoll Pro
  • Завършване на системата:

Върху гредите се поставят дъски или OSB плочи, които „стъпват“ върху тях и върху които ще се ходи. Ако не сме сигурни в състоянието на скатния покрив, препоръчително е над поставените по пода греди преди монтажа на OSB плочите да се постави паропропускива-водонепропусклива мембрана Homeseal LDS 0.02, която да предвазва изолацията от навлизането на влага в случай на протичане на покрива. 

Използвани продукти:

Homeseal LDS 0.02
  • Предимства на минералната вата Knauf Insulation

  • Топлоизолация

Минералната вата е отличен топлоизолационен материал. Тя повишава енергийната ефективност на сградата, в която е вложена и допринася за топлинния комфорт на обитателите. Изолацията с минерална вата спестява голям процент от разходите за охлаждане през лятото и отопление през зимата.

  • Звукоизолация

Благодарение на влакнестата си структура минералната вата осигурява надеждна звукоизолация. По този начин тя подобрява качеството на живот, здравето, производителността и микроклимата в офисите, болниците, училищата и нежилищните сгради.

  • Пожарозащита

Минералната вата е напълно естествен материал, произведен от вулканични камъни. Тя е с най-висок клас А1 по реакция на огън - негорим материал. 

  • Паропропускливост

Материалите са паропропускливи, което позволява през тях да се осъществява дифузия на водните пари.

  • Дълготрайност

Минералната вата не старее - нейните свойства и структура не се променят с течение на времето или при големи температурни разлики.

Минерална вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE технология