Компанията Knauf Insulation бе отличена с Наградата Greenbuild Leadership за „изключителен принос“ към устойчивото строителство

By Knauf Insulation
March 25, 2019

Компанията Knauf Insulation бе отличена с Наградата Greenbuild Leadership за „изключителен принос“ към устойчивото строителство

Наградата е признание за лидерите на „зеленото движение“ в архитектурата, които непрекъснато „вдигат летвата, за да съдадат по-здравословни за живеене и по-устойчиви сгради и общности.“

Освен Knauf Insulation, награда за Лидерство бе връчена и на  adidas, като признание за „холистична устойчива стратегия“, включваща отдаденост на LEED сертифицирането, стремеж за намаляване на въглеродния отпечатък и кампанията „Спортът има нужда от Пространсто“.

Knauf Insulation като пример за вдъхновение в международен мащаб

Президентът и Изпълнителен директор на USGBC и на Бизнес Сертификати за Устойчивост (Green Business Certification, Inc  - GBCI), Mahesh Ramanujam, сподели:  “Knauf Insulation служи като модел за международната общност. Вашата отдаденост на Корпоративната социална отговорност и подобряването качеството на живот е истинско вдъхновение за останалите.“

„Наградата е признание за изключителния принос на компанията в предоставянето на решения, които намаляват консумацията на енергия, като същевременно свиват разходите на обитателите на сградите и по този начин оказват положително влияние върху живота на хората, днес и в бъдеще.“

От името на Knauf Insulation наградата получи Vincent Briard, Директор Устойчиво развитие и Производствена регулация, по време на Greenbuild Europe, годишен форум на USGBC за експерти в устойчивото строителство, който тази година се състоя в Амстердам.

Превръщане на устойчивите сгради в масово достъпни

„Компанията ни винаги е била отдадена на създаването на по-добри сгради, за една по-устойчива заобикаляща среда и за мен е чест на получа тази награда, като признание за усилената работа на всеки един от служителите на Knauf Insulation,” каза Vincent.

По време на Greenbuild, Vincent също участва в семинар, на който бе дискутиран пилотния проект на Европейската Комисия по строителство Level(s), чиято цел е да направи масово достъпни устойчивите сгради чрез по-добро разбиране на влиянието на тези сгради върху околната среда и жизнения им цикъл. Нашият Knauf Insulation Център за изследвания в Словения предоставя данни за този проект от 2017г. насам.

Изключително важен форум на експерти

Като основен спонсор на Greenbuild, Knauf Insulation също подкрепя семинари по теми като сертифициране емисиите на сградите, анализ на данни за околната и социалната среда и управлението, влиянието на LEED сертифицирането в Швеция, издръжливостта на сградите, дигиталните технологии и новата версия LEEDv4.1.

Vincent добави: “Greenbuild Europe представлява жизнено важен форум за експертите в областта на устойчивото строителство от цял свят и Knauf Insulation се гордее, че може да подкрепи срещата, на коята се обменя опит за най-новите технологии в зелената архитектура.“

 

За Кнауф Инсулейшън

Кнауф Инсулейшън е част от мултинационалната група KNAUF, основана през 1932г. Ние сме една от най-бързо развиващите се и уважавани компании в сферата на изолацията в световен мащаб. Продуктовото портфолио на Кнауф Инсулейшън в България включва системи за топлоизолация от каменна и стъклена минерална вата, предпочитани както при строежа на нови сгради, така и при саниране на къщи, жилищни и обществени сгради, заради отличната енергоефективност, пожаробезопасност и звукоизолация, които предлагат. Изолационните материали Knauf Insulation с иновативната ECOSE® технология представляват напълно естествена топлоизолация и намират приложение за изолация на фасада, вътрешна изолация (на преградни стени), изолация на покрив, под и т.н., като спомагат и за по-доброто качество на въздуха и микроклимата в помещенията.

Повече за различните приложения на изолациите Кнауф Инсулейшън може да научите ТУК

Наградата Greenbuild Leadership
Новини
Кампанията „Устойчиви заедно 3“ за фасадна топлоизолация с каменна вата на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън се провежда за поредна година, като резултатите показват все по-висок интерес от крайни клиенти, монтажници и фирми в строителния бранш.

Връчване на наградите на победителите от кампанията „Устойчиви заедно 3“

Кампанията „Устойчиви заедно 3“ за фасадна топлоизолация с каменна вата на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън се провежда за поредна година, като резултатите показват все по-висок интерес от крайни клиенти, монтажници и фирми в строителния бранш.

В тазгодишната кампания участниците бяха отново в две категории – собственици на сгради (крайни клиенти) и монтажници (бригади).

За всички реализирани обекти по кампанията експерти на Кнауф и Кнауф Инсулейшън оказаха безвъзмездно пълна професионална консултация, съдействие и контрол по време на монтажа на фасадната топлоизолация за максимален енергоефективен резултат и възвръщаемост на инвестицията.

Участниците, изпълнили условията на Кампанията, участваха в томбола за специални награди.

На 29-ти ноември в присъствието на адвокат Диана Колева, чрез специализиран софтуер, бяха изтеглени на случаен принцип победителите – по един от всяка категория:

Ø  Калин Павлов печели гифт карта на стойност 2000 лв. в категория „Собственик“.

Ø  Ведат Ашим печели гифт карта на стойност 2000 лв в категория „Монтажник“

 

Официалното връчване на наградите се проведе на 7-ми февруари в централния офис на Кнауф България.

Тодор Тодоров –мениджър продажби на Кнауф Инсулейшън ЕООД връчи сертификат и гифт карта на стойност 2000 лв. на Калин Павлов.  

Щастливият участник сподели, че е избрал да участва в Кампанията заради доверието във високото качество на продуктите на Кнауф и Кнауф Инсулейшън. Основен аргумент за него е бил качественият контрол от страна на специалистите на двете Кнауф компании по време на целия процес на полагане на фасадната топлоизолация с каменна вата. Той сподели удовлетворението си от партньорите в процеса и даде висока оценка на пълната и лесно достъпна информация в сайта на Кампанията и социалните мрежи.

Видин Бошнаков – търговски директор на Кнауф България, връчи наградата на победителя в категория „Монтажник” - Ведат Ашим.

Ведат сподели, че е решил да участва в Кампанията, заради богатия професионален опит на своята бригада с материали на Кнауф и Кнауф Инсулейшън в България и в чужбина и има доверие на доказаното им качество.

И двамата победители заявиха, че вече са препоръчали Кнауф системата за фасадна топлоизолация с каменна вата на свои близки и познати.

Екипът на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън пожелава на Калин Павлов къща, изпълнена с топлина и радостни моменти, а на Ведат Ашим – още много успешни проекти, с които да доказва своя професионализъм.

23.02.2024