ECOSE® ТЕХНОЛОГИЯ В ИЗОЛАЦИИТЕ – НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ОРИГИНАЛА

By Knauf Insulation
January 23, 2019

Технологията ECOSE®, която представлява революционна иновация в свързващите вещества без формалдехид, произлиза от бързо възобновяеми материали и бележи значим скок в производството на минерална вата, когато за пръв е пусната от Knauf Insulation преди 10 години. И днес продължава да впечатлява както Европа, така и Америка.

Когато за първи път Knauf Insulation пуска на пазара каменна и стъклена минерална вата, произведени с иновативната  ECOSE® технология, това е значим скок в производството на продукти за изолация. И днес технологията продължава да впечатлява от Европа до САЩ и Австралия, а ние се гордеем с това, че сме лидери в иновация, която има невероятни предимства, отчитани както от инвеститори, архитекти и инженери, така и от монтажниците.

Минерална вата, произведена с ECOSE® Technology, е отличена със сертификата Indoor Air Comfort Gold Standard Certificate като част от Eurofins Indoor Air Comfort Gold - стандарт за тестване и сертификационна програма, което допринася за подобряване на качеството на вътрешния въздух в помещенията, в които е вложена. Изолацията с ECOSE® технология повишава общия рейтинг на обектите според най-използваните рейтингови системи за зелено строителство (LEED и BREEAM), като добавя допълнителни точки, благодарение на биоразградимото свързващо вещество без формалдехид.

Основавайки се на този успех, ние пуснахме на пазара решения с каменна минерална вата за ОВК индустрията с технологията ECOSE®. Това е исторически момент в Knauf Insulation. След основно преустройство на завода ни за каменна минерална вата в Сурдулица, Сърбия, нашите продукти с минерална вата за отопление, вентилация и климатизация на базата на технологията ECOSE® са още по-близо до клиентите ни на Балканите, включително и за България, при това на още по-достъпни за местните пазари цени.

"От години разчитаме на изключителното качество на продуктите на Knauf Insulation и много се радваме на иновативните технически решения, които се предлагат с технологията ECOSE® – те изцяло отговарят на нашите изисквания.“, споделя Уго Бортлами, Изпълнителен директор на Termit SRL, Италия

Иновациите също са удостоени с няколко награди в периода 2015-2016, като наградата Gaia в Обединените арабски емирства за използването на свързващо вещество без формалдехид в продуктите, което повишава качеството на въздуха в затворени помещения, както и наградата AUREA в Сърбия, която е признание за сериозните разработки и подобрения на нашите продукти с минерална вата ECOSE®.

Нашият доклад за устойчиво развитие нагледно илюстрира иновациите ни.

Вижте защо нищо не може да победи оригинала в нашия Годишен Обзор 2018.

 

За Кнауф Инсулейшън

Кнауф Инсулейшън е част от мултинационалната група KNAUF, основана през 1932г. Ние сме една от най-бързо развиващите се и уважавани компании в сферата на изолацията в световен мащаб. Продуктовото портфолио на Кнауф Инсулейшън в България включва системи за топлоизолация от каменна и стъклена минерална вата, предпочитани както при строежа на нови сгради, така и при саниране на къщи, жилищни и обществени сгради, заради отличната енергоефективност, пожаробезопасност и звукоизолация, които предлагат. Изолационните материали Knauf Insulation с иновативната ECOSE® технология представляват напълно естествена топлоизолация и намират приложение за изолация на фасада, вътрешна изолация (на преградни стени), изолация на покрив, под и т.н., като спомагат и за по-доброто качество на въздуха и микроклимата в помещенията.

Повече за различните приложения на изолациите Кнауф Инсулейшън може да научите ТУК