Ден за безопасност и здраве при работа 2020

By Knauf Insulation on April 28, 2020

Кнауф Инсулейшън стартира кампания „Сигурност като у дома”, за да отбележи Световния ден за безопасност и здраве при работа

Днес е Световният ден за безопасност и здраве при работа на Международната организация по труда. По този повод Кнауф Инсулейшън стартира нова вътрешна кампания - „Сигурност като у дома“ (As Safe As Home).

Кампанията подчертава необходимостта всички в компанията да продължават да имат безкомпромисен подход към здравето и безопасността, докато Кнауф Инсулейшън се адаптира към новата работна среда, създадена от пандемията COVID-19.

Изпълнителният директор на Knauf Insulation Жан-Клод Карлин заяви:

„Knauf Insulation трябва винаги да бъде „Сигурен като дом“ и тази нова кампания подчертава всичко, което научихме от кризата на COVID.

Безопасността винаги е била наш първи приоритет, но когато кризата удари бизнес ни, тя ни вдъхнови за още повече усилия в тази посока. Научихме се да създаваме места, по-безопасни от всякога. Безопасността трябваше да бъде навсякъде за всички. Вкъщи. На работа. 24/7. След като постигнахме толкова много, не можем да си позволим да компрометираме този подход и занапред.

Реалността на пандемията е, че мерките за здраве и безопасност като социално дистанциране, внимание към качеството на въздуха, чистотата на повърхностите и хигиената, спасяват живота.

Освен това компанията придоби по-голямо разбиране за това как състраданието, солидарността и грижата са основни за защитата на нашата общност и психичното благополучие на колегите.“

Патрис Бриол, директор „Човешки ресурси“, „Здравословни и безопасни условия на труд“ в Knauf Insulation Group, каза: „Научихме много от кризата и на тези уроци трябва да се основава всичко, което правим в Knauf Insulation - днес и утре.“

Светът се промени и изискванията за здраве и безопасност са по-големи от всякога. Но докато се приспособяваме към новия начин на работа, трябва да сме безкомпромисни в ангажимента си един към друг. Няма нищо, което да не може да се направи безопасно и няма нищо по-важно от здравето и благополучието на нашите колеги.

„Сигурност като у дома“ е постоянно напомняне, че винаги трябва да се грижим за това, което е наистина важно - един за друг. Седем дни в седмицата, 24 часа на ден, вкъщи и на работа.“

Акцентът на Световния ден за безопасност и здраве при работа през тази година е „Спрете пандемията: Безопасността и здравето на работното място могат да спасят живота“.