Подова плоча над гараж

Подова плоча над гараж

Защо да топлоизолираме тавана на гаража?

Нерядко очертанията на топлинната обвивка свършват между неотопляеми гаражи и/ или технически помещения и намиращите се над тях отопляеми пространства. Междуетажната плоча, която е носещ елемент в системата, е най-добре да се изолира от долната страна. Идеален продукт за тази цел са ламелните плоскости от каменна вата със силикатно покритие CLT C1 Thermal.

ПРЕДИМСТВА НА ЛАМЕЛНИТЕ ПЛОСКОСТИ ОТ КАМЕННА ВАТА при изолация на тавани на неотопляеми помещения

Защо да топлоизолираме тавана на гаража?

Нерядко очертанията на топлинната обвивка свършват между неотопляеми гаражи и/или технически помещения и намиращите се над тях отопляеми пространства. Междуетажната плоча, която е носещ елемент в системата, е най-добре да се изолира от долната страна. Идеален продукт за тази цел са ламелните плоскости от каменна вата със силикатно покритие CLT C1 Thermal.

НАЙ-ДОБРА ПОЖАРОЗАЩИТА И ОТЛИЧНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Подземните етажи, на които са разположени паркинги и гаражи, са критични по отношение на пожарозащитата. Освен това е необходимо термично отделяне на неотопляемото от отопляемо помещение. В този случай трябва да се използват материали с добри топлоизолационни характеристики и задължително да са негорими (клас А1). Ламелните плоскости от каменна минерална вата CLT C1 Thermal отговарят идеално и на двете изисквания.

ЛЕСЕН МОНТАЖ И ЕСТЕТИЧЕСКИ ВИД

Заради отличната си визия (скосените ръбове от видимата страна) ламелите CLT C1 Thermal значително разшириха естетическите възможности за решаване на топло-, звуко- и пожарозащитата на гаражи и подобни неотопляеми помещения. Продуктът се лепи директно върху тавана без допълнително дюбелиране, а оригиналният светлосив цвят може да се пребоядиса в друг съобразно желанието.