Urbanscape

 

Urbanscape - ЗЕЛЕНИ РЕШЕНИЯ

Urbanscape е общо наименование на гама нови, иновативни продукти и системи, които могат да бъдат използвани за множество приложения. Всички те съчетават два ключови аспекта – предназначени са основно за градска (Urban) среда и същевременно се грижат за пейзажа (Landscape) около вас.

Обикновено, когато говорим за зелени решения, става въпрос за технологии, системи и продукти, спомагащи за опазване на околната среда, екосистемите и природните ресурси.

Зелените решения са отговора на хора и компании на екологичните проблеми, предизвикани от неконтролираните човешки дейности. И това всъщност е резултатът, който нашите зелени решения се стремят да постигнат.

Борба за по-добра, по-зелена и по-здравословна околна среда. 

От години Knauf Insulation е част от промишлеността за озеленяване и благоустройство, осигурявайки висококачествена минерална вата като растителна среда за растениевъдите по целия свят.

Просто изслушахме потребностите на нашите клиенти и обществеността, и вземайки предвид проблемите, пред които е изправен светът, изследвахме нови приложения, в които средата от минерална вата може успешно да служи за устойчиво растениевъдство. Да бъдем по-близо до природата, по-чисти, устойчиви и иновативни са основните движещи фактори в нашето развитие.

 

Системата Urbanscape е разработена за следните три области на приложение:

Зелени покриви

 

Озеленяване

 

Градинарство

 

Bulgarian
 • Мембрана за коренова система Urbanscape Root

  Мембрана за коренова система Urbanscape Root

  Мембраната Urbanscape Root е произведена от черно рециклируемо полиетиленово фолио с ниска плътност (LD), използвано да предотврати проникване на корените в озеленени покриви. 

  Технически свойства

  Приложение:
 • Система за отводняване Urbanscape с буфер

  Система за отводняване Urbanscape с буфер

  Системата за отводняване Urbanscape Drainage System с буфер е двустранна плоскост за отводняване и създаване на водни резервоари, изработена от рециклиран удароустойчив полистирен с отлична товароносимост, специално проектиран за озеленяване на покриви.

  Приложение:
 • Система за отводняване Urbanscape без буфер

  Система за отводняване Urbanscape без буфер

  Системата за отводняване Urbanscape без буфер е изработена от полиетилен с висока плътност (HDPE) и геотекстил върху ямките.

  Осигурява бързо отводняване през влажни периоди и аериране на кореновата система на растенията.

  Технически свойства

  Приложение:
 • Основа Urbanscape Green Roll

  Основа Urbanscape Green Roll

  Urbanscape Green Roll (HTC GR) е лека основа за озеленяване на покриви, произведена от минерална вата с дълги влакна, специално преплетени  за създаване на компактен минерален филц със стабилни размери.

  Продуктът се изготвя изцяло от минерални влакна от първични скални породи.

  Urbanscape Green Roll осигурява отлично влагозадържане и консервация в зелени покриви и е добра растителна среда, съставена от различни минерални смеси.

 • Платно Urbanscape Sedum-mix

  Платно Urbanscape Sedum-mix

  Биологично разградимите платна Urbanscape Sedum-mix включват от десет до дванадесет различни сортове Sedum (тлъстига, тревисти растения).

  Платната осигуряват най-малко 95% покритие при доставка. Растителните платна Urbanscape са изготвени в съответствие с указанията FLL.

  Тревистите растенията са естествено пригодени за съхранение на вода в листата и следователно изключително подходящи за условия с разнообразен климат.

  Приложение: