Петата Knauf Академия се проведе в Стара планина

News posted on 20.10.2016 on Corporate and Events and Others and Products

Юбилейната пета по ред Knauf Академия се състоя в периода 6-8 октомври в Стара планина в Сърбия и бе организирана от компаниите от семейството на Knauf - Knauf, Knauf Insulation и AMF. По традиция събитието събра редица строителни специалисти, които имаха възможността да се информират за съвременните тенденции в областта на архитектурата и строителството.

Knauf Insulation Academy

Представители на компаниите от Групата на Knauf презентираха новостите в сферата на енергийната ефективност и звуко- и пожарозащитата и показаха цялостни решения и софтуери, облекчаващи до голяма степен работата на архитектите и строителните инженери. С много примери от практиката бяха представени характеристиките на продукти от стъклена и каменна минерална вата с ECOSE технология, новите решения в жилищното строителство, Firewin системата за пасивна пожарозащита. Наред с тези иновации бе обявено, че отделни решения, като развитието на програмата по комуникационни технологии, ще бъдат сред приоритетите през следващата година.

Knauf Insulation Academy

На тазгодишната Академия присъстваха архитекти, проектанти, университетски преподаватели. Освен гостите от Сърбия на конференцията дойдоха и много специалисти от региона – Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина, България и Черна гора.

Knauf Insulation Academy

Присъствието на Академията и тази година се точкува съгласно Правилника за постоянно професионално усъвършенстване на инженерите от страна на Инженерната камара на Сърбия, която е включила Knauf Академията в системата за непрекъснато образование на инженерите.

Knauf Insulation Academy

Гостите на Knauf Академия имаха възможността да се насладят на приятната атмосфера в хотел „Стара планина“, на неизмеримите богатства и невероятната красота на планината. В края на форума беше организиран поход с планински водач и разходка със ски лифт.

Knauf Insulation Academy

По думите на присъстващите тазгодишната Knauf Академия безспорно е изпълнила очакванията, надминала е всички предходни и е поставила високи стандарти за следващата година. Още веднъж бе потвърдено, че Академията е престижно събитие, на което водещи специалисти от областта на строителството и архитектурата се събират с удоволствие.