Скатен покрив

Скатен покрив

Скатният покрив е тази част от обекта, която най-често се пренебрегва, когато става дума за икономия на енергия, шумоизолация и пожарозащита.

Покривната конструкция е изложена в най-голяма степен на атмосферни влияния (дъжд, сняг, вятър, слънце...), поради което е необходимо да вземем мерки, за качествената и изолация.

   

Топлоизолация през зимата

KnaufInsulationEcoseRoof

Общоизвестно е, че недобре изолираната сграда губи енаргия презобвивката си. По-малко известен е фактът, че най-големия процент от тази енергия „изтича“ именно през скатния покрив (30-35%).

Тъй като стъклената минерална вата Knauf Insulation Classic 037 притежава изключителни топлоизолационни свойства (λ=0,037W/mK), препоръчваме този продукт да бъде част от нашата система, която ще осигурява приятния уют във Вашето подпокривно пространство.

Стъклената минерална вата Knauf Insulation е произведена по революционната технология ECOSE® Technology, благодарение на която е носител на златен сертификат Eurofins. Този сертификат удостоверява, че помещенията, изолирани с нашата стъклена минерална вата, са с високо качество на вътрешния въздух, което е допълнителна препоръка да използвате този продукт за Вашия покрив.

   

Защита от прегряване през лятото

Благодарение на по-високата си плътност каменната минерална вата Knauf Insulation NaturBoard FIT PLUS има по-висок топлинен капацитет.

Тази характеристика на каменната минерална вата й осигурява предимство в сравнение с останалите топлоизолационни материали, тъй като драстично намалява влиянието на високата външна температура, като по този начин предотвратява прегряването през летния период.

   

Пожарозащита

Когато избухне пожар, покривната конструкция е особено податлива на последващо разпространение на пожара.

Затова към изолационните материали, освен всички други изисквания, се поставя и това за висока степен на сигурност по отношение на пожарозащитата.Важно е да се взема под сериозно внимание категорията на пожароустойчивост на вложените материали.

Изолационните материали от стъклена и каменна минерална вата Knauf Insulation сас клас на реакция на огън А1, което означава, че са негорими. Високата точка на топене на материалите от каменна минерална вата над 1000°С гарантира най-висока сигурност при пожар.

   

Спокойствие и почивка

Шумът от самолети, автомобилен транспорт или от съседната строителна площадка може до голяма степен да наруши качеството на живот.

Каменната и стъклена минерални вати Кнауф Инсулейшън сa звукоизолатори и възпрепятстват разпространението на шума.

Причината се крие във влакнестата им структура. 

  

СИСТЕМА LDS

Тази енергийно ефективна система осигурява максимален комфорт във Вашето подпокривно пространство и икономия на енергия.

Предимствата на LDS системата са в изключителната топлозащита (комбинация от каменна и стъклена вата), която е допълнително подобрена с отлично уплътняване и защита от влиянието на вятъра.

  

От какво се състои системата LDS?

  

ВИДОВЕ ИЗОЛАЦИЯ ЗА СКАТЕН ПОКРИВ

Изолация от вътрешната страна -

ВЕНТИЛИРАН ПОКРИВ


Още...

Изолация от вътрешната страна -

НЕВЕНТИЛИРАН ПОКРИВ


Още...

Изолация от външната страна


Още...

.

.

КАК ДА НАПРАВИМ ИЗПОЛЗВАЕМИ ТАВАНСКИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ

Knauf Insulation каменна вата изолация

Монтаж - Скатен покрив

Монтаж - Скатен покрив

Ако искате да превърнете Вашия таван в удобна и безопасна жилищна площ, ето на какви условия трябва да отговаря покрива Ви: