Подпокривни мембрани и парни бариери

Подпокривните мембрани и фолиа се използват в системата на скатна покривна конструкция, за която Knauf Insulation предлага изключително решение.

Става дума за LDS системата (Luftdicht-Dämmsystem – херметична изолационна система). Това е енергийно ефективна система, която осигурява максимален комфорт в подпокривното пространство при значителна икономия на енергия.

Предимството на LDS системата се проявява в изключителната топлинна защита (комбинация от каменна и стъклена минерална вата), която е допълнително подобрена чрез отлично уплътняване и ветрозащита, а именно чрез LDS мембрани.

Bulgarian
 • Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 35

  Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 35

  Homeseal LDS 35 e многослойна армирана парна преграда от полиолефин.

  Прозрачна е и предотвратява проникването на влага и пара в топлоизолацията, независимо дали се използва в конструкции на скатен или равен покрив, вертикални стени или тавани.

  Приложение:
 • Парна бариера - Homeseal LDS 200

  Парна бариера - Homeseal LDS 200

  Homeseal LDS 200 е високо пароустойчива парна преграда с отразителен алуминизиран слой върху армирано полиетиленово фолио.

  Homeseal LDS 200 предотвратява проникването на водна пара от вътрешността в топлоизолацията.Може да се използва за равни и скатни покривни конструкции, както и във вертикално зидани конструкции.

  Приложение:
 • Homeseal LDS Solifit – Универсална залепваща лента

  Homeseal LDS Solifit – Универсална залепваща лента

  За външно приложение

  Едностранно залепващата лента осигурява много добра връзка с LDS мембрани и парни бариери, както и с дърво, тухла, чисти бетонни повърхности и OSB плоскости.

  Приложение:
 • Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 0.02

  Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 0.02

  Homeseal LDS 0.02 е трислойна хидроизолационна мембрана. Произвежда се чрез топло пресоване на полипропиленов нетъкан текстил с дифузен филм.

  Мембраната се рециклира изцяло.

  Homeseal LDS 0.02 може да се използва като контактна или неконтактна паропропусклива подпокривна мембрана за скатни покриви конструкции без дървена основа. Структурата на мембраната осигурява много добра водонепропускливост.

  Приложение:
 • Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 0.04

  Подпокривна мембрана - Homeseal LDS 0.04

  Homeseal LDS 0.04 се състои от два слоя пресована полипропиленова тъкан и микропорест слой между тъканите, съставящи паропропускливата - водонепропусклива мембрана. Напълно рециклируем.

  Горната повърхност на фолиото е сива, а долният слой е бял. Фолио с други цветове се произвежда по поръчка. Специалният дизайн на Homeseal LDS 0.04 мембрана осигурява отлична защита срещу дъждовна вода.

  Приложение:
 • Парна бариера - Homeseal LDS 5 Silk

  Парна бариера - Homeseal LDS 5 Silk

  Homeseal LDS 5 Silk функционира като слой за контролиране на водната пара под топлоизолацията.

  Частичната паропропускливост (Sd 5 м) дава възможност за контролирано пропускане на водната пара през конструкцията. Съвсем малко количество водна пара е в състояние да премине през Homeseal LDS 5 Silk.

  Homeseal LDS 5 Silk може да се монтира в конструкцията на скатен покрив, в тавански помещения, в конструкции по вертикална стена, както и в изолирани тавани.

  Приложение: