Каменна минерална вата

За разлика от другите видове изолационни материали, каменната минерална вата е единственият материал за изолация, който едновременно осигурява термо, звуко и пожароизолация на сградите.

Изолацията с каменна минерална вата гарантира спестяване на разходи за енергия, така че инвестицията за закупуване и монтаж на изолацията се възвръща само за няколко години, което прави това вложение изключително изгодно!

Прилагайки най-новите технологии в бранша, KnaufInsulation произвежда широка гама първокачествени продукти от каменна минерална вата с разнообразно приложение: гладка покривна изолация, изолация на покриви от смола, външни, вътрешни и преградни стени, подова изолация и др.

Каменната минерална вата на KnaufInsulation е непромокаема, пропускаща пара, издръжлива на химикали и микроорганизми трайна изолация, която ограничава развитието на бактерии и задържането на прах, а освен това може да бъде рециклирана.

  Каменната вата се произвежда от камъните с вулканичен произход доломит и диабаз.
Заради минералния си произход, каменната вата спада към категорията на минералните вати.

Производственият процес се осъществява във фабриките на Knauf Insulation.
Суровините се разтопяват при високи температури,
в резултат на което се получава “лава”.
Тя се отвежда в специална центрофуга,
в която с помощта на колела се изприда във фини влакна,
а накрая те се утаяват във филц…

…с допълнителна обработка се получават продукти,
които осигуряват топлоизолация, звукоизолация и противопожарна защита
– плочи от каменна минерална вата:

Bulgarian
 • NaturBoard FIT PLUS

  NaturBoard FIT PLUS

  Приложение

  Продуктът е предназначен за топло- и звукоизолация, както и за противопожарна защита на окачен таван, таванска плоча и скатен покрив и други сградни елементи, където изолацията не е подложена на натисково натоварване. В зависимост от степента на вентилиране на покривната конструкция (вентилиране на слоя над топлоизолационния материал) е задължително поставянето на парна бариера или активна парна бариера от топлата страна на изолацията (определящ е начинът на вентилиране на скатния покрив).

  Приложение:
 • NaturBoard VENTI

  NaturBoard VENTI

  Приложение

  Продуктът е предназначен за топло- и звукоизолация, както и за противопожарна защита на външна стена (тип "сандвич") и вентилируема фасада с височина до 12 метра. Поставя се върху стените между профилите от подконструкцията на вентилируемата фасада като механично се закрепя чрез  PVC дюбели (5-8 бр/м2) с метални пирони. Продуктът може да бъде използван за различни външни стени тип "сандвич".

  Описание

  Приложение:
 • NaturBoard VENTACUSTO

  NaturBoard VENTACUSTO

  Приложение

  Продуктът е предназначен за топло- и звукоизолация, както и за противопожарна защита на вентилируема фасада с височина от 12 до 20 метра, предстенна обшивка, преградна стена или други сградни елементи, за които изискванията за звукоизолация са по-високи. Продуктът може да се полага и самостоятелно, като звукоабсорбиращо покритие.

  Описание

  Приложение:
 • NaturBoard VENTI PLUS

  NaturBoard VENTI PLUS

  Приложение

  Продуктът е предназначен за топло- и звукоизолация, както и за противопожарна защита на вентилируема фасада с височина над 20 метра.
  Поставя се върху стените между профилите от подконструкцията на вентилируемата фасада като механично се закрепя чрез  PVC дюбели (5-8 бр./м2) с метални пирони.

  Описание

  Приложение:
 • NaturBoard POD PLUS

  NaturBoard POD PLUS

  Приложение

  Продуктът е предназначен за защита от разпространението на ударен шум в плаваща подова конструкция, топлоизолация и защита от пожар. Идеален е за монтаж под мокри замазки и повърхности с равномерно разпределено натоварване до 5 kPA.

  Описание

  Приложение:
  Подова изолация
 • NaturBoard POD EXTRA

  NaturBoard POD EXTRA

  Приложение

  Продуктът е предназначен за защита от разпространението на ударен шум в плаваща подова конструкция, топлоизолация и защита от пожар. Идеален е за монтаж под мокри замазки и повърхности с равномерно разпределено натоварване до 10 kPA.
  Той може да се използва и под сухи замазки, плочи гипсокартон, както и ПДЧ плочи с d≥22 mm и натоварване до 1,5 kPa.

  Описание

  Приложение:
  Подова изолация
 • Smart Roof BASE

  Smart Roof BASE

  Описание

  Изолационни плочи за плосък покрив.

  Smart Roof BASE е компактна плоча от каменна минерална вата с равномерно разпределена плътност по цялата дебелина на плочата, спадаща към много твърдите изделия. Продуктът е негорим, устойчив на високи температури, водоотблъскващ, устойчив на стареене и химически неутрален. Размерите му не се променят в случай на големи температурни колебания.

 • Smart Roof NORM

  Smart Roof NORM

  Описание

  Изолационни плочи за плосък покрив.

  Smart Roof NORM е компактна плоча от каменна минерална вата с равномерна плътност, спадаща към много твърдите изделия. Продуктът е негорим, устойчив на високи температури, водоотблъскващ, устойчив на стареене и химически неутрален. Размерите му не се променят в случай на големи температурни колебания.

 • Smart Roof THERMAL

  Smart Roof THERMAL

  Описание

  Изолационни плочи за плосък покрив.

  Smart Roof THERMAL е компактна плоча от каменна минерална вата с равномерна плътност, спадаща към много твърдите изделия. Продуктът е негорим, устойчив на високи температури, водоотблъскващ, устойчив на стареене и химически неутрален. Размерите му не се променят в случай на големи температурни колебания.

 • Smart Roof TOP

  Smart Roof TOP

  Описание

  Изолационни плочи за плосък покрив.

  Smart Roof TOP е компактна плоча от каменна минерална вата с равномерна плътност, спадаща към много твърдите изделия. Продуктът е негорим, устойчив на високи температури, водоотблъскващ, устойчив на стареене и химически неутрален. Размерите му не се променят в случай на големи температурни колебания.

Pages